21 Ağustos 2014 Perşembe

SELİM PAYALAN YAZIYOR ( BEŞİKTAŞ - ARSENAL)


Rakip Arsenal… Premier ligin, sürekli şampiyonlar liginde yer alan gediklilerinden. Kağıt üzerinde favori Arsenal ama iş sahada başladığında mücadele, fizik gücü, kazanma hırsı açısından Beşiktaş farkı ortaya koyan takım oldu.
Maçın başından sonuna kadar İngiltere’nin birinci sınıf takımına karşı, Beşiktaş’ın kusursuz oyunu bizi gururlandırdı. Tek eksik olan şey goldü. Ve bu tip maçlarda kendi evinizde mutlaka gol bulmanız gerekiyor ve özellikle oyunda bu kadar etkiliyseniz.
Bilic geçen sezonun ardından takımını çok iyi tanımaya başladı. Eldeki oyuncuları verimli olarak farklı yerlerde de kullanıyor. Dün İsmail Köybaşı sağ bekte yer aldı ve karşısında deneyimli Cazorla’ya karşı yerini hiç yadırgamadı. Savunma görevinin yanı sıra hücumda da kendini gösterdi. İsmail’in hemen önünde yer alan Mustafa Pektemek’de alıştığımız mevkisinin dışında bir görevdeydi. Ve harika bir performans gösterdi. İsmail ile birlikte Cazorla-Monreal ikilisine fırsat vermediler.
Atiba’nın olmayışı ciddi bir arıza olmasına karşın, Veli ile Necip orta sahanın düşmemesi adına Arsenal’in dinamik elemanlarına karşı müthiş savaş verdiler. Ve güce karşı koyamayan Arsenal’in en formda orta saha oyuncusu Ramsey kırmız kart ile rövanşı kaçırdı.
Ve bence bu yılın Beşiktaş adına en muazzam transferi Demba Ba olmuş. Tek forvetli sistemde bir forvet ancak bu kadar faydalı olabilir. Nedir bize bu yorumu yaptıran ? Bir kere Beşiktaş ataklarında, mutlaka kendini pas alternatifi olarak ortaya çıkarıyor. Topu aldığında kolay kolay kaptırmıyor ve en müsait olan arkadaşına topu servis edip, boş alanlara deplase oluyor. Demba Ba sistemin Beşiktaş adına işlemesi adına en kilit oyuncusu durumuna gelmiştir.
Futbol adına hemen hemen bütün doğruları yapan Beşiktaş’ın gol bulamaması dünün en üzücü tarafı… Kendi evinde gol yememek de avantaj sayılır. Deplasmanda bulunacak bir gol Arsenal’i korku tüneline sokar. Her şey rövanşa kaldı.
Ama şunu söylemek lazım Beşiktaş’ın Londra’da dün ki oyununun üzerinde tempoya ihtiyacı olacaktır. Arsenal Emirates’te her zaman daha tempolu görünür.

SELİM PAYALAN / SPORTÜRK TV

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder