21 Ağustos 2014 Perşembe

ATAŞEHİR DOĞUŞSPOR'DAN ALT YAPIYA BÜYÜK YATIRIM


Ataşehir Doğuşspor Kulübü Emre İncemollaoğlu Tesisleri’nde futbol altyapı takımları için seçme düzenledi.

Seçmelere çeşitli yaş gruplarında yaklaşık 200 sporcu katıldı. Seçmeleri, sporcuların aileleri de büyük bir heyecanla saha kenarından izledi.
Sporcular yaş gruplarına göre takımlara ayrılarak 15’er dakikadan iki devre halinde mücadele etti. Beğenilen oyuncular Doğuşspor Kulübü’nün altyapı takımlarında lisanslı olarak futbol oynama imkanı bulacak…
Seçmeler öncesi basına açıklamalarda bulunan Futbol Şube Sorumlusu Cevdet Kuruçay seçmelerin kaybedeninin olmayacağını belirterek “Seçilen sporcular yaş gruplarına göre lig kadromuzda yer alacak. Diğer sporcularımız ise Futbol Akademi’mizde eğitim görecek ve yine bizlerle olacaklar. Yönetime geldiğimiz günden itibaren mahalleli kulüple daha çok ilgilenmeye başladı. Destek veren çok oldu. Artık aileler de sahaya indi. Amacımız yedi kategoride alt yapıda liglere girmek. Özellikle küçük yaş guruplarını aileleri ile birlikte sahamıza getirmek. Buradaki asıl amaçlarımızdan biri de mahalledeki gençlerimizi uyuşturucu ve madde bağımlısı olmaktan kurtarmak. Sadece spor alanında değil kültürel ve sosyal yönden onlara yardımcı olmak, danışmanlık yapmak, bu işe gönül verenlerle beraber olmak istiyoruz. Bunu için de ailelerin oturacağı bir çay bahçesini çok yakında hizmete sunacağız” dedi.
Kuruçay ailelerin özellikle kız çocuklarının spor yapması konusunda kendilerinden istekte bulunduklarına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Kız çocuklarla ilgili talepler var. Spor salonumuz olsa bu taleplerle ilgili bir çalışma yapacağız. Kız çocuklarla ilgili basketbol, voleybol ve yüzme gibi branşlarda hizmetiniz var mı, diye soruyorlar. Şu an fiziki olarak böyle bir imkanımız yok. Ama bu taleplerle gelenleri geri çevirmiyoruz. Ataşehir bölgesinde, çevre ilçelerde faaliyet gösteren spor kulüpleri ile görüşerek bu istekleri oralara yönlendiriyoruz. Yani bir nevi danışmanlık görevini de üstlenmiş oluyoruz.”
Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulda başkan seçilen Tuncay Akça ve yönetim kurulunun büyük bir uyum içinde çalıştığına dikkat çeken Kuruçay  “Bakımsız bir tesis devraldık. Çalışmalarımıza Ataşehir Belediyesi de destek verdi. İmkanlarımız dahilinde belli bir düzene soktuk. Amacımız burada ektiğimiz bu çiçekleri büyütmek. Yönetim olarak kendi maaşlarımızdan katkı sağlayarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Biz sporcuyuz, siyaset yapmıyoruz. Katkı sunan herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
8 yaşındaki çocuğuyla birlikte seçmelere gelen ve 37 yıldır Aşık Veysel Mahallesi’nde yaşayan Ferhat Kekeç de oğlunun özellikle futbolu çok sevdiğini belirterek “Futbol bir takım oyunu… Sorumluluk alma anlamında da kendisine yararı olacaktır. Okul dışında kalan zamanını verimli kullanması için buradayız. Gelecekte de bu işi profesyonel olarak yapmak isterse her türlü desteği veririz. Çocuklar sokak içindeki bütün pisliklerden uzak tutulmalı… Çevresi değişsin, sosyalleşsin diye seçmelere geldik” dedi.
Funda Boyaalıcı ise Samandıra’da oturduğunu, fakat Doğuşspor Kulübü Başkanı Tuncay Akça’yı tanıdıkları için seçmelere katıldıklarına vurgu yaparak “Oğlum 2005 doğumlu… Futbolu çok seviyor. İyi de oynadığını düşünüyorum. İleride devam edip etmeme kararı oğlumun… Ortamı biliyorum, kulüp yöneticilerini tanıyorum o yüzden oğlumu buraya getirdim” şeklinde konuştu.
KAYNAK: ATAŞEHİRDE GÜNDEM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder