31 Temmuz 2014 Perşembe

SELİM PAYALAN YAZDI - FEYENOORD - BEŞİKTAŞ MAÇ ANALİZİ


Açıkçası kuralar çekildiğinde Beşiktaş’ın rakibinin Feyenoord olması endişelendiriciydi. Çünkü karşıda bir ekol takımı olacaktı. Özellikle Beşiktaş’ın Avrupa kupaları maçlarında, herhangi bir Hollanda takımını yenememesi tur için dikkatli olunması gerektiğini anlatıyordu.

Yalnız dün akşam görüldü ki temsilcimiz Beşiktaş, Feyenoord’u çok iyi bir zamanda yakaladı. Geçen sene başarılı olmalarında etkili olan teknik direktör Ronald Koeman Premier Lig’e transfer olmuştu. Ardından kadroda 11’in değişmez oyuncuları ve Dünya Kupası’nda Hollanda ile başarılı maçlar çıkaran Janmaat, De Vrij ve İndi çeşitli takımlara transfer oldular. Birde geçen senenin İtalyan gol kralı Pelle’de ayrılınca kadroyu tamamen genç takımdan oyuncularla takviye ettiler. Bu genç oyuncular ileride yeni yıldızlar olabilir ama hiçbir takviye özellikle genç takımdan yapılıyorsa ilk resmi maçlarda bekleneni veremez. 

Dün Feyenoord ilk 10 dakika haricinde Beşiktaş üzerinde etkili olamadı. Şüphesiz bunda, Avrupa kupası maçlarında nasıl oynanması gerektiğini çok iyi etüd eden Bilic’in taktik anlayışı en önemli faktördü. Bir Avrupa kupası maçına çıkıyorsanız ve karşınızda ne olursa olsun bir Hollanda 2.’si takımı varsa ve deplasmanda iseniz öncelikle savunmayı iyi oturtacaksınız. Feyenoord’un dün akşam gol bulması sadece kanat akınlarına bağlıydı. Ancak Serdar ve Motta’ya orta sahalı destek iyi gelince, ilk 10 dakika ve son dakikalarda Motta’nın gereksiz penaltısı haricinde rakip gol pozisyonuna giremedi. Atiba sezonun başı olmasına rağmen hem hücum hem defans organizasyonlarında takımımızın en göze çarpan elemanıydı. Avrupa maçlarında oyunun iki yönünü bu denli kusursuz oynayan oyuncular her zaman çok değerlidir. 

Sonuç olarak son dünya kupasında 3. olan, bir önceki dünya kupasında ise 2. olan bir futbol ekolünün takımına karşı Beşiktaş çok değerli bir galibiyet almış ve turu çok büyük hatalar yapmazsa geçmiş durumdadır. 

Ancak Beşiktaş yönetimi ve teknik heyet dün akşam alınan güzel sonuca aldanmamalı. Beşiktaş’ın bu turun geçilmesi sonrasında ve lig maratonunda kesinlikle takviyelere ihtiyacı var. Özellikle Oğuzhan forvet arkası pozisyonunda güvenilecek tek adam olmamalı. Forvet arkası 10 numara dediğimiz bir oyuncu transferi yapılırsa, aynı zamanda 4-2-3-1 sistemindeki o 2 önliberoda Bilic’in elindeki alternatifler artar. Çünkü Oğuzhan dinamik yapısı ve tekniğiyle Atiba ile birlikte Beşiktaş’a daha fazla katkı sağlar. Serdar Kurtuluş ile birlikte sağ bek pozisyonuna bir transfer de acil görünüyor. 

Ve eğer imkanlar zorlanırda bir defans oyuncusu alınırsa, Beşiktaş camianın istediği başarılı sonuçlara ulaşmada kadro gücüne ulaşır. Şayet bu 2-3 transfer takviyesi yapılırsa Bilic’in eli güçlenecektir.

SELİM PAYALAN / SPOR YAZARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder